vrijdag 27 september 2013

Waar zouden we zijn zonder Alicia?


Oei, voor het eerst in 24 jaar weer aan elkaar overgeleverd...
Anders dan de vorige berichtjes misschien doen vermoeden zijn onze kinderen namelijk al 24, 23, 20 en 18 jaar en zitten in vakantietijd echt niet op hun ouders te wachten.
Op Rotterdam airport is het nog een beetje aftasten (figuurlijk, red.), maar eenmaal geland in Madrid (o ja, de reis gaat naar Spanje ¿sorpresa?) is dat gevoel geheel wederzijds. Want wat is er fijner dan  samen een week of drie vertoeven op het Iberisch schiereiland? 

Precies op het moment dat de receptionist van ons hotel zijn behulpzame gezicht opzet inzake de metro naar het centrum, verschijnt daar Alicia. Dat is nog niet zo’n gek gekozen formulering, want oprecht een engel.
Leeftijd? Niet te peilen, maar niet ouder dan 67. Ze werkt immers ergens in het hotel, al zegt dat niks in Spanje. Als je daar al een baantje hebt, kun je dat maar beter de rest van je leven zien te houden. Sea lo que sea, ze gaat ons de weg wijzen. 

Ons Spaans aan de balie moet een overweldigende indruk op haar gemaakt hebben, want ze doet geen enkele moeite om het tempo van haar geratel aan onze bleke neuzen aan te passen. Dus volgen wij de grote lijn in haar verhaal die ons in no-tiempo in het centrum doet belanden. Dan zijn we óók voor de rest van ons verblijf voorzien van metrokaartjes én op de hoogte van de bestemmingen van alle gele, rode, blauwe en groene lijnen. Bovendien kunnen we in de toekomst bij verscheidene van haar primos y sobrinos logeren, mét die van ons, desnoods… 

Alle gekheid op een stokje.. wat een schat is die Alicia. Gewoon lief. Niks aan toe te voegen. Nooit meer gezien, ook prima, maar ons verblijf begint vrolijk en met een hoop tijdwinst. 

Natuurlijk heb je dit soort mensen overal en hoor je me echt niet zeggen dat álle Spanjaarden zo zijn. Maar het voordeel van behulpzame Spanjaarden is wél dat ze in Spanje wonen. Daarom ben ik zo blij met ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

:)